Billinge Gårsyoghurt

Billinge gårdsyoghurt

Jag väljer med omsorg ut vilka kor i lagårn som ska få leverera mjölken till yoghurten. Bara de med de bästa halterna kvalificerar sig. Klar favorit är vår JerseyMolly. Den ger en något fetare yoghurt runt 5,5-6,0 % i fett. Den blir härligt cremefärgad och med en god och mild syrlighet.

Våra gårdsyoghurtfavoriter

Jag har även några andra favoriter såsom Gullan (Jacobs favorit),Brittmari, Blenda , Netta och Docka. De ger en något mindre fet yoghurt, runt 4,5 %, men krämig och god. Den är helt naturlig, inga tillsatser förutom kulturen. Inte homogeniserad så den blir inte så slät som den industriyoghurt man för övrigt kan köpa i ett enormt utbud.

Individbaserad gårdsyoghurt

Vår gårdsyoghurt är mitt lilla sätt att komma till så småskaligt det bara går, det känns så fint att hämta den utvalda kossan, vara med henne vid mjölkningen i vår robot, samla upp hennes mjölk direkt efteråt. Jag bär den till mejeriet som ligger 10 m ifrån lagårn. Där silar jag den och fyller upp min lilla yoghurtbehållare, så gör jag yoghurt

Unik gårdsyoghurt

helt enkelt. Det blir inga mängder per gång, men desto unikare produkt. Och vi är så stolta och glada att kunna erbjuda er denna.

Vill du vara en del av våra betade viktiga naturbeten, vårt öppna vackra landskap här i Roslagsbro. Då är mjölk eller yoghurt från oss på Billinge Gård en fantastisk möjlighet för den sakens skull och naturligtvis för smaken.

Varsågod, smaklig måltid.